atelier68.be

Paarden & Honden

Tips van de fotograaf, en slimme voorbereidingen:

Om stress tijdens de fotoshoot te voorkomen en alles vlot te laten verlopen zijn hier een paar tips en voorbereidingen die je kunt treffen.

Dit kan (naast veel verloren tijd) voorkomen dat jouw paard teveel stress zou krijgen… ,
hoe beter de voorbereiding hoe meer foto's je kan maken, met het beste resultaat.

- Kies alvast de stijl van fotografie die je wenst. In beweging. Al dan niet onder het zadel. Standfoto's. Portretten (zogenoemde black-foto's). Sfeerfoto's met jezelf erbij. Verkoopfoto's…etc. Denk ook even na over hoe je het paard op de foto wilt hebben en welke locaties/achtergronden je voorhanden hebt, of waar je naartoe wenst te gaan... Met jonge(-re) paarden is het misschien niet verstandig om de fotoshoot op het strand te doen als ze dat niet gewend zijn…. Met andere woorden; In welke omgeving jouw paard op zijn best is. Foto's op een manege, of bij de stal is zeker ook mogelijk, kijk even rond voor de mooie, rustige plekjes.

- Vraag best ook iemand die je kan helpen tijdens de fotoshoot. Het rustighouden van je paard en ook nog dingen moeten verzetten, of je paard laten kijken naar de juiste richting is soms niet eenvoudig als je alleen bent. Hangt natuurlijk ook heel erg van het karakter van je paard af.

- Vanzelfsprekend zorg je dat je paard of pony geborsteld is, en de staart en manen mooi gekamd (invlechten mag, maar het moet wel passen bij je paard natuurlijk) zijn en de hoeven gedaan zijn.

- Zorg dat hoofdstel, bit en teugels mooi zijn (gepoetst) Voorkom loshangende riemen. Kies ook bij gebruik van een halster een bijpassende leadrope.

- Let op je kleuren… kies mooie combinaties! Bv. Indien onder het zadel, dat de kleding past bij het dek/zadeldoek (of anders om : ) Kies bij voorkeur voor rustige kleuren dan blijft je paard het onderwerp van de foto.

- Paarden en honden zijn en blijven dieren. Zorg dat je een borstel en/of doek bij de hand houdt om eventuele vuil snel weg te kunnen poetsen.

- honden zijn meestal in de fotografische praktijk iets handelbaarder dan paarden. Maar de tips zijn eigenlijk gelijk. Flinke wandeling/uitlaten op voorhand zeker aan te raden. Nadien ook even serieus oppoetsen : En net als met paarden, zelf ook gewoon rustig blijven en veel geduld hebben. En zeker luisteren naar wat de fotograaf zegt of vraagt : (hij heeft zelf ook honden, en een hoeve vol met paarden)

bekijk hier nog een paar paardenportretten :-)

Hier vind je de fotoshoottarieven voor paarden en honden